Een klankreis werkt diepgaander dan een klanksessie.  Hier worden namelijk grote Gongs in gebruikt van 90cm doorsnede.  De Gong is de spiegel van de ziel en kan veel in beweging zetten.  Het brengt je zoals bij een klanksessie in een diepe staat van ontspanning. Het kan je in bepaalde lichamelijke zones raken door de trilling van de Gong die zich verplaatst.  Je kan weerstand voelen, je kan verdriet, boosheid of andere emoties voelen.  Alles mag er gewoon zijn.  Tijdens een slaap kan de sessie dieper doorwerken omdat je je in een ontspannen staat bevind.  Alles wordt door het lichaam ontvangen en onthouden ook al ben je er niet bewust van tijdens je slaap.  Een klanksessie en klankreis werken nog enkele dagen door.  

Klanksessie en Klankreis

Ontspanning, innerlijke rust, gedachten loslaten 

Een klanksessie en klankreis nodigt je uit om te ontspannen en te zijn in het moment. We kunnen klanken niet alleen horen, maar ook voelen in ons lichaam.  De gebruikte klanken in een klanksessie en klankreis brengen je terug naar de stilte binnenin en om je heen.Ook voor kinderen op school is het fijn om een klanksessie te ondergaan, omdat kinderen in deze moderne tijd veel prikkels binnenkrijgen. Ze kunnen kennismaken met klankschalen en de trilling ervaren en wat het met hen doet. Een leuke ervaring!

Een klanksessie in een woonzorgcentrum is een mooie toevoeging voor de bewoners. Dementerenden kunnen soms weer even helder worden. Het is mooi om waar te nemen wat deze klank en trilling met deze mensen doet. Een aanrader!

De klankschaal heeft een ordenende en harmoniserende werking, heeft bijzondere trillingen en klanken en zorgt voor balans tussen lichaam en geest.  Omdat ons lichaam uit 60 à 70 % uit water bestaat, kan de trilling van de klankschaal goed geleiden, het gaat blokkades opsporen en deze weer in balans brengen.  Bij dagelijkse drukke bezigheden en veel in het hoofd zitten zal deze sessie je een diepe rust en ontspanning geven.

Naast de klankschalen worden ook nog andere klankinstrumenten gebruikt die je meenemen naar de geluiden van de zee, de regen, zoals een oceandrum, regenstok, koshi, kalimba, Feng Gong, Tam Tam Gong, energy chimes, ...

Bij een klankschalensessie en klankreis neem je plaats op een comfortabele matras met een dekentje om je warm te houden en eventueel een kussen om je hoofd te ondersteunen.  Na de sessie krijg je de mogelijkheid om in rust en diep ontspannen terug te komen in het hier en nu, vergezeld van een lekkere kop thee of een glas lauwwarm water om van binnenuit weer opgewarmd te worden. Deze klanksessie of -reis is een cadeautje dat je jezelf hebt gegeven, deze mag je lekker laten inwerken en de opvolgende dagen nog verder van genieten.


Je kan bij mij in mijn praktijkruimte een duosessie reserveren. Dit is een klanksessie voor 2. 

Op verplaatsing is een klanksessie voorzien van 4 tot 8 personen, dit om ieder zijn persoonlijke aandacht te kunnen geven.  Kwaliteit is in mijn behandelingen en sessies een belangrijk gegeven.

Voordelen klanksessie/klankreis

> Diepe ontspanning

> Versterkt het zelfhelend vermogen

> Balans in lichaam en geest

> Energieverhogend

> Betere slaap